![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio0Ew4f17NkQd8HRwubwEfE1l-jpTF3omGC5a4ma_cOMLOqlHtixeIFanhiKo9EuxmKOAKfVmp5jnxin0cqo29ox7FMAOmn-WtQM_kJlGhLe6Lly0n5of0ThJCzxMWDzzxoanhc3V1kpE/s400/IMG_9264.jpg)
Както ви бях казала, след като направих мъфините с тиква и орехи, ми остана още едно парче тиква, което дълго се чудех как да приготвя. Обичам тиквеник, но наскоро бях яла и се отказах, исках да е нещо по-различно. Оказа се, че идеята за този десерт дойде от същия сайт, от който открих и рецептата за мъфините. Снимките ме съблазниха, а като прочетох съставките, реших, че десертът наподобява любимият ми крем-карамел, за това прегърнах идеята и запретнах ръкави. Промених леко съставките, заради това, че се съобразих с наличните продукти.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFeCYFEuuv13Q0gc4eP87m0lAIYzrlRX4Ah5E2fbVf8gLszOzrM7oyVWuuPIRJpfkOyDt9YYL5uDtmd7P1IcuiX70A5H0ACUbM6XaAweJeWQw5JYdlh-tBbzrPpgGVaGxJavR7VZeQKbE/s400/IMG_9268.jpg)
Продукти:
1 1/2 ч.ч. настъргана тиква /около 200 грама/
1/2 ч.ч. захар
2 малки яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
Тези продукти ми стигнаха за 6 шолички за крем-карамел.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEissIE_x5yH6NRFWfFlJw7xEGdZCwYRHolut1GugFS0vCzVoWqte0e_r0hTfCHEYiWRtmNgjn1-buUE9Wi7eqC6dh9ObEPnfyzDJi0pNcHWHhu0jOXpvyAdPj05L9N9UkeXFZMJxRmFHIs/s400/IMG_9262.jpg)
Настърганата тиква я разпределих в шоличките. В дълбока купа разбих яйцата, добавих захарта и бърках докато се разтвори /не ползвам миксер, бъркам с тел на ръка/. Добавих прясното мляко и ванилията и разпределих сместа върху настърганата тиква.
Шоличките сложих в тава, напълних я със студена вода до толкова, че да покрие 2/3 от шолите. /не трябва да се допуска завиране на водата, при нужда се долива студена вода/
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr2-HJKPEOdrBPB2kbXyomTzQQvxwu-yvQx_x2GCQ82v2lLycXA15UO8AGuuVfGn9wEZL0vxlisBHhfYzlvF0nwqB3T7KAkJ7er8BFvUMTSGER62nuN1igTHArZLYE8FGoKEW30PBXDiM/s400/IMG_9266.jpg)
Пекох на 180 градуса до зачервяване.
Ей, браво Миленка баба ми правеше нещо подобно навремето...върна ме в детството с тази рецепта :)
ОтговорИзтриванеМммм,това много го обичам,разкош!Много красиви снимки,Милена!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Роси
Днес го пробвах .. невероятно вкусно се получи.
ОтговорИзтриванеПрекрасен десерт! Правих миналата есен тиква с прясно мляко, яйца и орехи - в тавичка. ( може да се карамелизират орехови ядки и да се сложи по една на дъното на шоличката)
ОтговорИзтриванеУуу чуден, как съм пропуснала тази публикация ... незнам! Много вкусно и чудни снимки Пипилота :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много усмивки :)
Забравих да ти кажа, че при мен те чака малка изненадка :)
ОтговорИзтриванеЧудно, чудно кремче изглежда, и снимките са прекрасни!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета за милите думи!
ОтговорИзтриванеЕли, аз пък за първи път правя такова чудо и съм много доволна от резултата :)
Роси, радвам се, че ти харесват и снимките ;)
Funky_F, поласкана съм, че си го направила :)))
Марта, благодаря за идеята, следващия път ще се възползвам, обожавам ядки!!!
Евка, пропуснала си го измежду многото други изсителни предложения от другите блогове ;) Благодаря за наградата, ще я споделя скоро, само да се организирам да драсна две рецептички :)))
Кокона, благодаря ти и на теб... :)))