![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgONP5DdHdusY8OQ_qUs15riuarR1BPAmXJd4TePO4CKI4AHbrLvGx8cNg7gMAvCpX6_iQsdtvQuAn3M7mv1Z8_Kx_pRvEc1WMFFRqFT1q_kdeOoW3-rB8ULTXtnWyMCeBx53nKqOXDLxM/s400/IMG_9230.jpg)
С есента дойде и сезонът на тиквите...
Като малка изобщо не обичах вкуса им, но за мое щастие като пораснах, вкусовете ми се промениха и то за добро. Всъщност като се замисля, най-неприятното нещо при приготвянето на тиква, е моментът с обелването и стъргането на рендето /е, ако се бях сетила вчера, че мога да ползвам кухненският робот, щях да си спестя няколкото нащърбени нокътя, ама...един акъл за къде по-напред :)))/
Когато онзи ден майка ми донесе у нас половин симпатична обла тиква, поскочих от кеф и веднага почнах да кроя планове как да я приготвя. Сетих се, че веднъж бях видяла тази рецепта за мъфини с тиква и реших, че първо ще са мъфините, а после...хм, ще видим :))) За съжаление нямах стафиди, а и реших да променя някои продукти от рецептата, за това пиша тези, които аз ползвах.
С риск да прозвучи самонадеяно, мисля, че резултатът беше фантастичен :) Ако не вярвате - опитайте!
Продукти:
400 гр. почистена тиква
100 гр. орехи
125 гр. краве масло
3 яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. мед
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
3 ч.ч. брашно
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTpW4Hs_qNCvTM4b-dwLkBVlbxVQG0Vq64eYq2TOgSctIKqm4WKf2TDhD0KrSuPzA4bpnTdaoRelJbeNERP77A7cjxmxaZHTrzTOityIUEDS6YQlg_oX3xN1GLnS5QG4XieO4kYh_-jfI/s400/IMG_9229.jpg)
Яйцата се разбиват, към тях се добавя кравето масло, което е оставено преди това да се отпусне на стайна температура. Към сместта се добавя захарта, медът, настърганата тиква, канелата и орехите. В брашното се слага и разбърква бакпулверът, след това всичко се изсипва при останалите продукти и се забърква гъста смес.
Разпределя се във форма за мъфини, в които са поставени хартиени кошнички.
Пече се на около 180-190 градуса /за фурна без вентилатор/ за около 40 минути. Стори ми се дълго времето за печене, но сместта е гъста и тежка и ако не се пече достатъчно, вътре остава сурово.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXsbN_yBQs_9Mf3g81UAdQV1zmjA2hLoz2_u0_ypT0DFgljLLh_jjNE5hg0CVqGw6EiMUm5EzrtwmW_OB6_UiWEZhn4dKAJUe0xqW5w59qHhPpNcUsyGyDAd3Bf67wqtS9PeWvf22uFwQ/s400/IMG_9240.jpg)
Сместта ми стигна за 20 мъфина.
Пипи, въобще не звучи самонадеяно, като прочетох продуктите за тези мъфини, съм сигурна, че са фантастични :) Аз обичам тиква, но в къщи не я уважават, децата като бебета много я ядяха и я обожаваха, сега незнам какво им става :(
ОтговорИзтриванеГрабвам си едно от твоите :))
Прегръдки и много усмихната нова седмица Пипилотке и на теб и цялото фемили :)
Ще, ще...:)
ОтговорИзтриванеИ със сигурност са много вкусни:-) Ч!удя се даже дали моят принос към Хелоуин да не е точно това...
This is great combination:) I am sure they taste great as they look:)
ОтговорИзтриванеВчера се заглеждах по тиквите... Ще се пробва обезателно! Дребните ядоха ли от тези вкуснотии Миленка?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеЕвка, и моите ядяха тиква като бебета, но за щастие и сега я обичат ;)
Мъхче, добре, че каза, че наближава Хелоуин :))) За тогава ще трябва да направя нещо друго тиквено...
Dzoli, thanks a lot :)
Ели, ядат ги, та им плющят ушите, дори се караха снощи за един мъфин, та ходих да нося втори :)))