петък, 27 май 2011 г.

Картофки-акордеони


Тази рецепта приготвих миналата седмица. Чудех се какво да сготвя за вечеря. Спасението дойде от Канада. Да, правилно сте прочели. Моята най-добра приятелка ми даде тази интересна рецепта, вече изпробвана от нея. За да ме улесни и визуално, бе така добра да прати и сайта, където тя я беше открила, а именно ТУК
Естествено нагодих вкусовете към нашенските и замених розмарина с градинска чубрица. Резултатът - фантастичен.

Продукти:

пресни картофи - количество по избор
няколко скилидки чесън
мазнина - масло, маргарин, може и растително олио или зехтин
чубрица или каквато подправки ви върви повече с картофите

В случая измих добре пресните картофи с грапавото на една нова гъба за миене на съдове. След което направих разрези по дължината на картофа, като внимавах да не го срежа до долу. Във всеки картоф между разрезите сложих тънки резени чесън.

Наредих картофите в тавичка с малко мазнинка на дъното и ги намазах с разтопен маргарин + малко краве масло.


Поръсих отгоре с чубрица и сложих тавичката във фурната за около час и 20 минути на около 180-190 градуса.

Изпечените картофи се нападат почти веднага и вероятността да остане нещо за обяд на следващия ден е нищожна.

1 коментар:

  1. Охааа ето какво, ще приготвя за домочадието, Пипилотке, чудно изглеждат, а аз съм фен на розмарина и ще ги пробвам непременно! Пресните картофки са много на почит у нас! Благодаря за идеята и много хубав и слънчев уикенд :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...