събота, 5 февруари 2011 г.
Постни кифлички със сладко от цели ягоди
Обичам да експериментирам с брашно и мая. Събота сутрин, трябваше да направя закуска, а се чудих какво различно да е. Останалото прясно мляко в хладилника не ми се видя годно за употреба, така че налях малко топла вода и забърках тестото...
1 чаена чаша топла вода
половин кубче жива мая
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици маргарин
брашно за замесване на меко тесто
Когато тестото утрои обема си, откъснах малки топченца, раздърпах ги в ръце до получаване на овал и сложих по една ягодка. Завих на руло и ги сложих в намазана с мазнина тава. Пекох ги на 240 градуса за 20-25 минути.
Ухаят чудесно и са много пръхкави.
Етикети:
от тесто,
разделно хранене
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар