![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxmuiWi94vzuru6bwRGFfGM8szBMFIGMFv_aI0XZWlMVbLr_w6UQtT0rJ4OrEJCn1uPlZghP-BnIPSrIgotLlPwWsBssIdKHCxxPMLeLR7DKEKWXPYY-0IRJauxNEMC8TDu0GOU-qYa5M/s400/IMG_0703.jpg)
У дома пиците са най-желаното и често правено ястие, минимум веднъж седмично :) Обикновено правя пица през почивните дни, за да можем да се съберем всички около димящата пица и да я излапаме докато е топла. И понеже до сега не се е случвало да остане поне парченце, което да снимам /и дума не може да стане да снимам преди ядене/, така и не съм успяла да кача моите вариации на пица в блога. Тази седмица обаче дъщеричката ми е болна и не е на градина. И като една типична капризна госпожица, вчера тропна с краче по обяд и каза, че иска да яде пица и нищо друго. Така че реших да й угодя и метнах една бърза пица с наличните продукти.
Продукти за тестото:
половин кубче прясна мая - около 20 грама
250 мл. прясно мляко /може и вода, ако не разполагате с мляко/
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
3-4 с.л. зехтин
около 500 грама брашно
Продукти за гарниране:
доматено пюре
шпеков салам
царевица от консерва или замразена
краве сирене
пресен босилек
кашкавал
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRmbX6RY1Z_8P2YLYoVPOVYKxj7peeJ-Gwv5tlzGq-LT4OMNd6C54ecbpZBoG6rGUZO3_oDFe1kb4GxN8PqAiwBfbWbzJ1EUX486NysZOPN9l5owACvFIR0YtkC4XWwjfQM7PBsReuFqY/s400/IMG_0707.jpg)
Прясното мляко се затопля до толкова, че като си топнем пръста да го държим без да ни пари. В него се слага маята, която се разтваря, а след това захарта и солта. Аз изсипвам тази смес в машината за правене на хляб, защото там тестото ми втасва най-лесно, но ако месите на ръка, оставете кваста на топло за 10-15 минути да шупне леко. След това към нея се добавя зехтина и брашното, докато се получи меко тесто.
Тестото се оставя да втаса на топло, след което се отделят топки за разточване. За тава с диаметър 30 см. е необходимо тесто около 210-220 грама, а ако нямате теглилка - топка с големина на средно голяма ябълка. Тестото се разточва с дебелина около 5 мм. и се прехвърля в намазнената тава.
Сега е момента да включите фурната си на максимална степен - при мен - 250 градуса.
Върху разточеното тесто се размазва доматеното пюре и се разпределя ситно нарязания салам, царевицата, натрошеното сирене, пресния босилек и накрая настъргания кашкавал. /когато разстилате кашкавала, опитайте се да не слагате в края на блата, за да може да стане нещо като борд/
Така оформената пица се пече в предварително загрятата фурна за около 10-тина минути.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAkCryGk5rkB0WdNpCcVOL-s4aafMK4hae0voP5NWpB8FKu7P-XdZf7Ksome_7FL0d38Gm1N2aRAukbr7GVfe31d3yqTDmA9PqkVMmOVBltnGPeEOV8_2J_fS7j6T-zCmv_g66ZTz1bvY/s400/IMG_0711.jpg)
Забележка: Можете да си приготвите пицата до етапа за печене и да я съхранявате за няколко часа в хладилника, голямо удобство си е да се приберете от работа и просто да пъхнете вечерята във фурната ;)
Ха? И аз днес съм на пицова вълна:-)
ОтговорИзтриванеТвоята изглежда вкусна и с хрупкави ръбчета:-)
Пожелавам бързо оздравяване на малката госпожица, а
на теб хубава вечер!
Страхотна пица, Пипи! С много плънка и хрупкави краища.:-))) Бързо да се оправя малкото мишле!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Пипилотка, много вкусна изглежда твоята пица, сигурна съм, че малката макар и болна си е хапнала с апетит :) Чудни снимки! И аз често правя пица, даже имам и снимки отлежаващи нейде из архивите, но ... често не успявам да публикувам :)
ОтговорИзтриванеИ аз ви пожелавам бързо оздравяване и много целувки за теб и за двете малки сладурчета!
Чудна пица лъха от блога ти! Добре че е щерката, че да я покажеш:)))
ОтговорИзтриванеБих си хапнала с удоволствие от онова парченце, което държиш с малко айрянче:)
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
ОтговорИзтриванеЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!
Честита Нова 2012 година!
ОтговорИзтриванеПожелавам на теб и семейството ти най-вече здраве,защото когато го има,тогава има и радост,и обич,и сполука, и надежди,и сбъднати мечти!