събота, 5 ноември 2011 г.

Канелони по неаполитански + мноооого награди

Този път ще започна с наградите вместо с рецептата :) Това е, понеже съм ужасно трогната от вниманието, което ми оказаха няколко съблогърки.
Първата награда, която е за „Най-добър приятел” получих от една магьосница :) Тя нарича себе си вещица, а блогът си АРОМАТНО В КУЛАТА НА ВЕЩИЦАТА. Но повярвайте ми, тя е наистина една вълшебница, която най-вероятно е хванала в плен всичките си роднини и приятели, хранейки ги с вкусните си гозби. Непременно посетете нейния блог, ще научите страшно много неща ;)

Втората награда, която е и двойна – „Най-добър приятел” и „Приятел с голямо сърце”, получих от Мони, която списва един уникален двуезичен блог – Kochzauber
Благодаря ти, мила Мони, без да се познаваме лично, мога да кажа, че те чувствам наистина близка :)


И на последно място, но може би най-интересната награда, която съм получавала, е тази от слънчевата Ева – Simple things & more.

Тази награда е нещо като лексикон и с удоволствие ще го попълня, но ето и нейните условия:
1. Благодари в свой пост за наградата и посочи линк на наградилия те.
2. Напиши 7 неща за себе си.
3. Предай наградата нататък на (най-много!) 15 блога.
4. Информирай посочените от теб за наградата!
Когато прочетох условията на наградата, ми стана много интересно и започнах да мисля какво да напиша, но сега когато вече съм сложила ръце на клавиатурата, всичко изчезна :) за това ще карам по най-сигурния начин – кратко и ясно...
1. Най-скъпото и важно нещо за мен са двете ми дечица, не бих могла да си представя живота без тях...
2. Обичам да мога да правя много неща – от шиене на гоблени до плетене на една кука, от шпакловане и боядисване до сменяне на акумулатора на колата – просто искам да мога всичко, но това си има своите минути – не правя нищо перфектно...
3. Едно от любимите ми занимания е фотографията. За съжаление откакто се родиха децата, почти зарязах снимането, или може би го преориентирах в снимане на ястия... /да не си помислите, че децата са останали ненаснимани, мъжът ми се е ангажирал в тази мисия :)/
4. Обожавам да чета книги – във всеки един свободен момент чета нещо – любим автор – Стивън Кинг.
5. Обичам да си говоря с природата, да оставам насаме с нея, но най-вече обичам да приседна до брега на морето и да послушам какво има да ми каже...
6. Обичам да карам кола – бързо...
7. Естествено къдрава съм :)
Дано не съм отегчила всички, решили да ме прочетат, за това сега бързам да напиша на кого предавам наградите и тъй като може би някои от тях ще са отговорили на наградата-лексикон, могат да си я спестят и да приемат моите поздрави и прегръдки!!!

Ваня Георгиева
Ева
Lety
Мъх
Зиче
Вещичката
Ели
Деси
Нина
mini
Таня Ангелова
Надя
Марияна
Йоли
DryThyme


Ужасно си падам по италианската кухня... Може би, защото обичам тестените храни, макар че като се замисля, аз май съм си един чревоугодник, дето почти няма нещо, което да не яде :)))
И въпреки, че поне веднъж в седмицата приготвям я пица, я спагети, това са единствените италиански ястия, които слагам на нашата трапеза. Миналата седмица се оказах сама в супермаркета и тъй като нямаше кой да ме дърпа за ръката постоянно и да ме кара да купим всичките шоколади на света, се загледах в рафтовете с паста. И така открих кутиите с канелони :) Първоначално мислех да направя лазаня, но канелоните ми се видяха толкова съвършени, толкова красиво наредени, че неf се поколебах и ги мушнах в количката. Да де, но после се замислих, че аз всъщност идея си нямам как точно да ги приготвя. Повечето рецепти, които намерих в нета, бяха с пълнеж от кайма. А моят Адам не ще и да чуе за готвена кайма /да, да, мусака не готвя :)/ След дълго ровене обаче попаднах на ТАЗИ рецепта, която освен, че предлагаше различна плънка, ами и ме накара да се изчервя, защото бях решила да напълня канелоните така както са си твърди от кутията :))) Попромених малко продуктите, за това пиша и моя вариант...

Продукти:
половин пакет канелони – около 13 тръбички
За пълнежа -
около 150 грама шунка от бут
1 „бомбичка” моцарела
Около 60 грама краве сирене
2 яйца
Сол и черен пипер на вкус
За заливката –
400 грама обелени и пасирани домати
4-5 скилидки чесън
Пресен босилек
50 грама краве масло + малко олио
Около 120 грама кашкавал за поръсване

Както вече споменах, за малко да напълня канелоните сурови. Но все пак явно нещо ме е възпряло, щом съм се напрегнала да потърся достатъчно инфо :))) И така, в голяма тенджера се кипва подсолена вода и в нея се пускат канелоните, така че да не стават на два реда. Варят се на половината на времето, което е у казано на пакета, а понеже на моя не беше указано, аз ги варих 3 минути. Изваждаме ги внимателно /ползвах тъп нож за мазане на масло/ и ги изправяме хоризонтално да се отцедят и да поизстинат.
Шунката и моцарелата се нарязват на ситни кубчета, сиренето се натрошава и всичко това се обърква с двете яйца и подправките.

Канелоните се пълнят и се нареждат в намаслена тавичка.
Маслото и олиото се разтопяват и към тях се добавят смачканите скилидки чесън. След 1-2 минути се добавят и пасираните домати и се задушават на тих огън да се посгъстят. Към края се добавя пресния босилек.
Канелоните се заливат с доматения сос и се слагат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се около 25-30 минути. 5 минути преди да ги извадим се поръсват с настъргания кашкавал.

Преглъщат се по-лесно с чаша вино ;)

16 коментара:

  1. Привет, Пипилота!
    Канелоните са станали страхотни! Надявам се рецептата да ви е допаднала и благодаря за доверието :)
    Въпреки, че вече изпълних това предизвикателство, от сърце ти благодаря за наградата, защото не е важно дали тя се повтаря, а важни за мен са жестовете на внимание, които винаги ме радват, стоплят и усмихват. Определено приемам поздравите и прегръдките :)
    Приеми моите поздрави и пожелания за една уютна неделя и за нова седмица изпълнена с хубави и вълнуващи неща!

    ОтговорИзтриване
  2. Caneloni are one of those yummy comforting dishes;)Love it:)

    ОтговорИзтриване
  3. Мила Пипи, страхотни канелони!!! Ще ги пробвам по твоята рецепта, и аз съм със страст към италианската кухня :))
    Честити награди и всичите хубави :) Много се радвам, че сподели с нас тези седем неща за себе си, и ама наистина всяко едно от тях е на 100% вярно и за мен, невероятно си приличаме, даже и аз съм с естествено къдрава коса! Покрай равданията малко се изправи, но сега пак си връща вида :)) И за колата ... много обичам да карам, тя е вторият ми дом, обичам и скоростите, но да карам аз, не да се возя :))
    Приемам с много радост твоите поздрави и прегръдки и ти изпращам също и на теб и безчет усмивки, защото ти винаги ме караш да се умихвам! Прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Пипи, страхотна рецепта! Аз съм почитател на италианската кухня и се старая честичко да присъства някоя тяхна вкусотия на масата ти!:-))
    Честити ти награди! Пожелавам ти още много други!
    Благодаря и за поздравите и прегръдките, толкова е хубаво милото отношение, фактът, че макар и да не се познаваме лично, се чувстваме близки всички ние в голямото блогърско кулинарно общество!:-))
    Пожелавам ти един много слънчев, усмихнат и позитивен неделен ден!:-))

    ОтговорИзтриване
  5. ПИПИЛОТКА,прекрасна рецепта си спретнала ,много ми допадна,а и снимките ти са прекрасни.
    Честити награди ,благодарности че си се сетила и за мен, въпреки че вече я имам, но пак ми е хубаво за това че съм сред наградените ,много мило ми стана.
    Благодаря ти миличка!Хубав слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Честити награди!:)
    Беше ми интересно да прочета нещичко за теб, макар и малко.:)
    Относно канелоните - обожавам ги, най-вече с плънка от сметана, кашкавал, гъби, пилешко. Това ми е един от любимите варианти.
    Хубав неделен ден!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Пипи, благодаря за наградата и приятелското отношение.
    Беше ми приятно да прочета нещичко за теб.
    По т. 1, 2, 4 и 7 съм единодушна с теб.
    Поздрав на Бургас!

    ОтговорИзтриване
  8. Пипилота,честити награди!
    Благодаря за споделеното с нас!
    Канелоните ти са станали страхотни!
    Ако мога все пак да споделя малко опит с тях,а той е че можеш преспокойно да ги напълниш без да ги вариш предварително,защото с малко повече сос те се се сварят без проблем.
    Те са си пипкави за пълнене и сурови,пък омекнали и полусварени сигурно е още по-голяма играчка.
    Но пък вкуса си заслужава определено!

    Хубава нова седмица ти пожелавам!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ти, Лети, истината е, че съм щастлива, за дето се доверих на твоята рецепта, страхотни обяснения си написали, които ми помогнаха доста :)
    Dzoli, i love it to ;)
    Евка, сигурна бях, че си приличаме...малко или много...аз поне имам чувството, че те познавам от години :) /искрено се надявах косата ми да се поизправи малко след двете бременности, но уви, все си е такава :)/
    Мони, благодаря ти за милите думи, с радост ще намина през блога ти да изчерпя идеи за нова италианска вечеря :)
    Зиче, знаех, че имаш наградата, но въпреки всичко не ми се щеше да те пропусна, защото твоят блог е един от любимите ми :)
    Кокона, останалите канелони в пакета ще са с твоята плънка, само на думи ми звучи вкусно, а съм сигурна, че наистина ще е така ;)
    Вещичке /търсих ти името, ама.../, радвам се да прочета, че от 7 имаме още 4 съвпадения, а съм приятно изненадана да среща още един фен на СК. Благодаря за поздравите :)
    Роси, тъй като вече имам предложение за нова плънка, ще опитам този път да направя канелоните без да ги варя. А иначе не ми беше много трудно да ги напълня полусварени, защото успях да ги извадя преди да са се отпуснали. Благодаря ти за идеята :)
    Момичета, толкова съм трогната от милите ви думи, заредихте ми с много позитивна енергия...благодаря ви от сърце!
    Желая ви приятна вечер и спорна и усмихната работна седмица!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Пипилота,Виктуалия,Трансперанта,Ефраимова,Дългото чорапче.Така ли беше?Колко обичам тази книжка ...

    Благодаря ти Пипи.Много си мила с мен.Наистина съм поласкана!

    ОтговорИзтриване
  11. Хаха, същата, приятно ми е :))) И на мен ми е любима ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Привет Пипилота!
    Прекрасен блог ,много уютен и вкусен!
    Обичам макароните във всичките им варианти ,така че твоите няма да бъдат просто подминати , съвсем скоро ще приготвя твоя вариант!!
    Поздравления за наградите!

    Благодаря ти за топлите поздрави и прегръдки!

    Поздрави от малко по-далечен Кипър!

    Надя!

    ОтговорИзтриване
  13. Ех, Миленка с отварянето на публикациата ми направи седмицата слънчева :) Италия, канелони...Неапол, къде си лятоооо... размечтаваш ме в началото на седмицата, не редно ;)че за разкош и награда-лексикон, която автоматически ще попълня. Тези дни изобщо не ми се блогваше по ред причини, ама ти ме провокираш, с памук ми вадиш душата,д`ет се вика :) Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Пипи,да,със сигурност стават и без предварително варене,само да има достатъчно сос,те ще го "изпият" по време на печенето!
    Чакам да видя следващата ти рецепта с тях!
    С плънка от различни сирена,яйца и извара също са много вкусни!

    Сърдечен поздрав и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Пипи, много вкусно е при теб! Обожаваме лазаня и канелони, но да си призная наблягаме на лазанята. Малко трудно напълних първия път тези тръбички. Но благодарение на момичетата из форумите се научих на трик с подложена лъжичка. Сега не са ми сложни. Правя ги болонезе, но търся изпитана рецепта за вегетарианец. Струва ми се,че Еликсирчето разполага с нещо интригуващо.
    Много благодаря за наградата. Щастлива съм,че съм сред избраните!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря за страхотната награда и указаната ми чест.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...