понеделник, 29 август 2011 г.

Награди и кексчета с пълнеж




Аз съм една голям, бяла птица...
Сега ще обясня защо :)
Както е видно от месеца на първата ми публикация, съм от скоро в този блог. Направих го с огромно желание и много любов. Незнаех какво мога да дам на хората с него, но знаех, че получавам много от другите блогове.
През месец май получих награда от една много мила дама - Ева За нея мога да кажа много неща и то всичките позитивни. Дълбоко съжалявам, че не я познавам лично. Тя беше първата, която започна да пише мили и насърчаващи коментари под почти всяка моя пусната рецепта. Това ме караше да се усмихвам и с още по-голямо желание и старание да пускам следващата си рецепта. Ева, благодаря!...
Отплеснах се... Когато разбрах, че получавам награда от нея, честно казано малко се притесних. Скромността се обади в мен и се зачудих защо тази мила дама ме награждава. Благодарих й под формата на коментар и прибрах радостта си дълбоко в сърцето си.
Вчера обаче още една мила дама ме дари с награда - Авантюристично в кухнята Благодаря много, от все сърце!!! Едва сега започнах да загрявам какъв е смисълът на тези награди... За това днес искам да дам своя принос в даряването, което ще направя с огромно удоволствие :)

Може би се сещате, първата наградена от мен ще бъде Ева За цялата й подкрепа, за милите думи, за лъчезарното излъчване...за това, че е добър човек!

Връщам жеста си като награждавам Габи Според указанието в блога й, копирам правилата за предаване на наградите.
Тя е със специални правила на предаване:
* целта на наградата е да се популяризират нови и/или не толкова известни блогове, с огромни количества почитатели и последователи
* в поста трябва да се копира наградата и указанията към нея
* трябва да се посочи линк към блога на човека, който те е номинирал със съответната награда.
* трябва да оставиш коментар в блога на този, който те е номинирал, за да го информираш, че приемаш наградата и на свой ред да оставиш линк към твоята публикацията, отнасяща се до наградата.
* трябва да се изберат между 3-5 блога, на които да предадеш наградата. Към всеки от блоговете се посочва линк. Чрез коментар в избраните блогове се информират получателите на наградата. Те на свой ред трябва да изпълнят гореизброените условия.

Мила Габи, благодаря от сърце!!!
Третата ми награда ще е за една очарователна млада и много талантлива милейди. С нея имах щастието да бременеем и да родим в един и същи месец децата си. Не вярвам някой да е посетил блогът й и да не е останал очарован - Бубе, благодарна съм, че те познавам!!!
Следващата ми награда е за една дама, която открих онзи ден и от чийто блог взех рецептата за кексчетата, които ще покажа сега - Илиана, както и за Катерина, чиито интересни рецепти открих наскоро. Благодаря за многото идеи, които намирам, ровейки се във вашите уютни блогове, момичета!
Блоговете, които следя и момичета на чийто талант завиждам благородно са още много, но скромността в мен отново се обажда и се оттеглям и спирам с награждаването, за да ви покажа все пак моя вариант на кексчетата с пълнеж на Илиана. Измених съвсем малко рецептата, за това ще напиша отново продуктите.

Продукти:
3 яйца
200 гр. кисело мляко
35 мл. лимонов сок /толкова успях да изцедя от половин лимон/
120 гр. маргарин и олио /50:50/
1 ч.ч. захар
250 гр. брашно
1 бакпулвер
лимонова кора
12 малки блокчета шоколад

Брашното се пресява заедно с бакпулвера, към него се добавя захарта.
В отделна купа се разбиват /с телена бъркалка, не ползвах миксера/ яйцата, добавя се киселото мляко, заедно с лимоновия сок. В бързината не разтопих маргарина, но след като смесих течните и сухите съставки, той идеално се хомогенизира. Добавя се лимоновата кора и постепенно започва да се добавя сухата смес. Получава се средно гъста смес, която се разпределя във форма за мъфини, в която се слагат хартиени чашки. Те съответно се пълнят на половина, във всяка се слага по едно блокче шоколад и всяка формичка се допълва до малко под ръба, защото при печенето кексчетата се надуват.
Пекат се за около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. През цялото време тръпнех в очакване дали шоколадът няма да се разстопи и да излезе извън кексчето, но не, радостта ми беше голяма когато го намерих на мястото му :)
С гордост мога да кажа, че това са едни от най-хубавите кексчета, които съм правила. Препоръчвам ги от сърце!!!

3 коментара:

  1. Ооо Пипилотке, много благодаря и силно ме развълнуваха думите ти! Не съм подозирала, че съм първата, само помня, че се чудех защо рядко срещам коментари под твоите публикации с много хубави кулинарни идеи и красиви снимки :)
    Продължавай да пишеш, снимаш и публикуваш, много радваш окото и ти пожелавам още много, много приятели да срещнеш и безчет награди да получиш :)
    Прегръдки и много усмивки )
    А кексчетата изглеждат превъзходно, ще се пробват :))

    ОтговорИзтриване
  2. Пипи,благодаря за споделената награда!
    Радвм се на твоите публикации,защото представяш интересни,рецепти с хубави снимки!
    Кексчетата са сладурски и лесни!Ще опитам!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Пипи много благодаря за наградата! Пожелавам ти да се множат и почитателите на твоето уютно местенце и наградите, а ти все така да ни радваш с вкусните си идеи :)
    Вземам си едно кексче тайно преди вечеря ;)Аз обичам всяка тяхна разновидност, а щом и шоколад има намесен стават мой фаворит веднага!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...