понеделник, 12 септември 2011 г.

Бисквити с овесени ядки и бял шоколад



Тази събота, след като приспах децата на обяд, се сетих, че нямам нищо за следобедна закуска или по-точно нещо за хрупане и засищане на глада. Малкият човек е в процес на вадене на кучешки зъби и хапе всичко и всеки като изгладнял тигър. Повъртях се малко в кухнята и понеже рискувах да събудя челядта, ако вляза в спалнята да ровя в нета за подходяща рецепта за бисквити, реших да карам на принципа "едно към гьотере" и каквото стане.

Продукти:
2 яйца
10 с.л. захар
125 грама краве масло
8 с.л. фини овесени ядки
10 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
около 50 грама бял шоколадов кувертюр /моят беше на копчета/

Разбих яйцата с полуразтопеното краве масло и захарта. Добавих овесените ядки и оставих сместа "да почине" около 20-тина минути с цел ядките да набъбнат леко. След това добавих брашното с бакпулвера и ванилията и накрая сложих и белия шоколад.
Така получената консистенция не става за омесване на ръка, но идеално се изсипва с лъжица върху хартия за печене. Оформих, доколкото е възможно де, кръгчета около 3-4 см. в диаметър, като е важно да има място между тях, защото в процеса на печене те леко се раздуват. Отгоре поръсих с малко счукани орехови ядки /бяха ми останали от предишно готвене/. Бих сложила и малко орехи в сместа, но се оказа, че нямам...
Бисквитките се пекат точно за 20 минути в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

Резултатът - хрупкави, твърди и страхотно вкусни! ;)))

4 коментара:

  1. Има ли овесени бисквитки съм там :) Страхотно предложение както винаги! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Габи, за милите думи! Радвам се, че рецептата ти допада! Поздрави и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Браво на мама- какви вкуси идеи само й идват сама в кухнята :-)
    Звучат и изглеждат много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна идея, ще пробвам задължително :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...