вторник, 3 май 2011 г.

Крембо или по-скоро опит...



Имах останали няколко белтъка и се чудих къде да ги употребя. Започнах да търся рецепта с белтъци и така попаднах в блога В кухнята на моето семейство Естествено рецептата за крембо веднага ми допадна и реших да се пробвам. Реших обаче да подходя леко мързеливо и вместо да пека основата, купих готови маслени бисквити Роден край. Като цяло не мога да кажа, че ми спореше, защото след като приготвих сместа с желатина и я сложих да се охлажда в хладилника, за малко да я изпусна и да се стегне напълно. След това осъзнах, че би ми било много по-лесно, ако я бях сложила в един пош и с него да разнеса полустегналата смес върху бисквитката. Уви, усетих се едва след като се вихрих с лъжицата и успях да счупя няколко бисквитки. Другата си грешка откривам в това, че не сложих достатъчно мазнина в шоколадовия кувертюр и той доста бързо стегна докато заливах белите "скалички".
Като цяло визуално не съм много доволна от крайния резултат, но пък вкусът беше превъзходен и осъзнавайки, че има реална опасност да върна поне кило от свалените 10 с много мъка, не устоях и хапнах няколко сладки.

2 коментара:

  1. Pipilotka и така си изглеждат неустоимо вкусни :) Мога да пробвам, да вурна и аз някое от свалените вече килца :))) Поздрави и хубава седмица :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ева, благодаря за милите думи :) Наистина не съм много доволна от външния вид и за това мисля да повторя, само трябва да си намеря повод и да предвидя гости, за да не върна повече от едно килце :)))
    Слънчева седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...