неделя, 28 август 2011 г.

Воденички по селски



Винаги съм обичала воденички, още от дете, когато баба готвеше вкусна пилешка супа и в нея пускаше и воденичката. За съжаление моята половинка не си пада много по тази вкусотия, за това и рядко готвя /мразя да готвя само за себе си/. Тъй като обаче дълго време не бях си хапвала любимото ястие, реших да си угодя и си спретнах едни бързи воденички по селски. Изключително вкусно ястие!

Продукти:
около 500 гр. воденички
2 глави лук
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
1 малка тиквичка
1 морков
2 с.л. доматено пюре
няколко скилидки чесън
магданоз
олио за задушаване
подправки - сол, червен пипер, черен пипер

Почистените и добре измитите воденички се сваряват в подсолена вода.
Зеленчуците се нарязват на ситни кубчета. В олиото се запърва първо едро нарязания лук, а след това през 2-3 минути се добавят последователно морковите, тиквичките и чушките. Като се задушат леко зеленчуците се добавят и отцедените тиквички. Добавя се доматеното пюре, подправките и магданоза. Ястието се задушава до омекване на зеленчуците.

6 коментара:

  1. Точно вчера,коментирахме с мъжът ми,че имаме воденички във фризера.Страхотна рецепта,благодаря!Ще севъзползвам!
    Поздрави и хубав неделен ден:)

    ОтговорИзтриване
  2. Щом зачезна за малко и вие ставате като фурии, много вкусни предложения Пипилотке, особено ми допада рецептата на картофеното руло! Поздрави и много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  3. Пипилотке мила, драга. Аз също съм едничък любител на пилешка карантия вкъщи и разбирам мъката ти по тези отдавна забравени вкусове. Много приятна рецепта и една добра идея за разнообразие от дробчетата по селски, които сега заради теб ще обитават сънищата ми....
    Голяма прегръдка от съ-карантиоядката ти и още веднъж- съжалявам, че не успях да те видя на живо, че да обменим рецепти и съвети ;-)

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета, благодаря ви за милите думи! (hug)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз се включвам в отбора на самотните половинки, обичащи подобни вкусотии. Мъжът ми си хапва дробчета с кеф, ама за друго не ще и да чуе.:-((( Не обичам да готвя по една порция и сега само преглъщам пред вида на невероятната рецепта.
    Благодаря за споделянето и, спокойна вечер и хубави последващи дни!:-)))

    ОтговорИзтриване
  6. И ние хапваме веднъж на месец-два воденички. Следващият път ще е по тази твоя рецепта:-)
    Благодаря и ти желая хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...