четвъртък, 25 август 2011 г.

Картофено руло


Вечното умуване над това какво да се сготви за вечеря, винаги ми се е струвало по-трудно от това да се приготви някое ястие. Онзи ден мернах някъде в нета предложение за лека лятна вечеря и веднага залепнах. Въпреки, че съм заклета месарка, през лятото месото наистина не ми спори много, за това реших да заложа на това картофено руло. Снощи като го опитахме /и преполовихме :))) / се оказа, че не съм сгрешила.


Продукти:

1 кг. картофи
3 яйца
2-3 моркова
50 гр. кашкавал
50 гр. сирене
галета
магданоз

Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода необелени. След като изстинат леко, коричката им се бели и се намачкват. Към тях се добавя едно сурово яйце и настъргания кашкавал. Оформя се "тесто", което се разстила на парче намазнено фолио /както при руло Стефани/.
Двете яйца се сваряват, морковите също. Върху разстланото картофено тесто се разпределят ситно нарязаните сварени яйца, нарязаните моркови, натрошеното сирене и магданозът.
Навива се рулото и се прехвърля внимателно в намазнена тавичка. Рулото се поръсва с галета и се посипва с леко запържено олио.
Пече се около час в загрята на 200 градуса фурна. Пет минути преди да се извади от фурната, се поръсва с малко кашкавал и се връща обратно, колкото кашкавалът да се "разлее" и да хване лека коричка.

5 коментара:

  1. Страшна идея ми даде.Отдавна не съм го правила. Вкуснооооо

    ОтговорИзтриване
  2. Това е и моята представа за лятна вечеря :) Ще се изпробва задължително, а вече хвърлих око и на запеканката от тиквички, пиле и ориз ;))) Хубава вечер!
    П.П. Голям фен съм на дизайна на блога! Много е уютен и имам някак усещането, че влизам в гости в нечий много гостоприемен дом :)

    ОтговорИзтриване
  3. Пипи(лотке),чудесно лятно предложение!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Елена, радвам се, че давам идея, на мен винаги това много ми помага :)
    Габи, радвам се, че в моят блог ти е уютно, винаги си добре дошла :) /запеканката с тиквички е наистина разкошна ;)/
    Катерина, благодаря за добрите думи :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пак съм аз :) Заповядай да си вземеш една наградка при мен :) Хубава и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...