събота, 17 септември 2011 г.

Пиле с картофи на фурна


Навярно на повечето от вас тази комбинация ще е любима. Смея да кажа, че това ястие оглавява топ 10 на най-любимите ми! И как няма като и до сега само миризмата му ме кара да полетя след нея като в анимационен филм :)))
Навремето този аромат го свързвах с бабината къща, тенджерата, която къкреше тихо на печката с дърва и която нетърпеливо отварях, за да проверя дали е готово. После естествено се омазвах до ушите топейки топлия хляб във вкусната гозба под доволния поглед на баба ми.
Когато се задомих, първото ястие, което сготвих беше това. За съжаление изобщо не стана толкова вкусно като на баба /знаете и от рекламата - при баба е най-вкусно :)/ Но на мен мира не ми даваше, защото не се получи магията... Слагах повече лук, с моркови, без моркови, с домати или без, но не, не се получи нищо. Един ден просто бях с главоболие, сложих тенджерата на котлона и го намалих на възможно най-слаба степен, след което си полегнах. И...о, чудо, събудих се с отминало главоболие и вкусна гозба... Оттогава разбрах къде е била тайната и редовно готвя така пилето с картофи.

Онзи ден обаче попаднах в блога на pep-4o и много ми хареса нейното предложение за пиле с картофи. Хареса ми вида на добре запеченото пилешко, както и на лъскавите картофки...просто да се покапе човек като гледа снимките :)))
Реших да й се доверя и днес готвих по нейната рецепта. Не мисля, че ще мога да обясня по-добре приготвянето на ястието, за това и няма да го направя - рецептата е на видно място в блога й. Само ще кажа, че аз добавих два едно нарязани моркова.

Истинското признание дойде от Милен /най-капризния човек по въпросите на храненето/, който изяде цялата порция и доволно се усмихна накрая :)))

4 коментара:

 1. Оххх умирам от глад и като зърнах твоятА публикация, чак ми зауха на пиленце с катрофки :))) Чудни снимки, съблазнителни :)) Поздрави Пипи и прегръдки :)

  ОтговорИзтриване
 2. класика, при това така ароматно изглеждаща;-)
  Благодаря за вечерята:-)Нахраних се докато гледам;-)

  ОтговорИзтриване
 3. Хей, момичета, благодаря ви за милите думи, трогнахте ме от сърце :) Истината е, че аз трябва да благодаря на Пепчо за рецептата, която наистина е невероятна ;)
  Поздрави и много прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здрасти, Пипилота :) адаш, да кажа :)
   Ама много се радвам, че сте харесали така печеното пиленце с картофи :) Истината е, че задушено и на ниска Т* става най-вкусно :) Аз да ти кажа, също слагам вече морков в картофите - 1-2, на парченца, ей така за цвят. Но ги ядат младите човеци, ние възрастните ги побутваме :)
   Поздрави сърдечни, сега ще разгледам твоето местенце :) Много е приятно тук.

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...