петък, 27 април 2012 г.

Торта за порасналото ми момиче

Това е една закъсняла публикация, която дълго се чудих дали да я постна. Не защото не ми се иска да се похваля с порасналото ми момиче, ами просто защото тортата, която направих за рождения й ден, и която също исках да покажа, не се получи така както трябваше. Накратко - има ужасно много кусури, които дори фотошопа не успя да замаже, така че просто се отказах да редактирам снимките.
Обаче то при мен нещата винаги са така - плановете ми са едни, после като запретна ръкави всичко се обръща на 180 градуса. Отдавна се изтарикатих и вместо да меся в несвяст домашен фондан, си го поръчвам от един сайт. Отгоре на всичко въпросният фондан е превъзходен, моделира се лесно, разточва се без проблем, но...се оказа, че съм поръчала недостатъчно. Защото първоначалните планове бяха тортата да е на един етаж, после реших, че може да не стигне, та направих втори. Пекох блатове в несвяст, отиде един картон яйца /това се случи преди Великден :)/, бърках крем, който бе нападнат от децата и едва го опазих, стегнах блатовете, измазах с маслен крем и...дойде ред на декорацията. Вечерта преди Велики петък или по семейния календар - рождения ден на нашето Мими.
Пиша всичко това в своя защита и да обясня какво правят всичките тия грозни плисета по тортата. Не че не се опитах да ги поприкрия...някои успях, но за жалост не всички. Освен това за пореден път стигам да извода, че явно нямам скулптурски способности. Давам за пример заекът, който гледах 7 пъти как се прави на едно 19-минутно клипче в ютуб - е, не стана както трябваше, но...много пък си харесвам пиленцата и гъбките :) А и в крайна сметка в моя защита ще кажа, че тортата е правена с много любов и желание, това, че съм нескопосна в ръцете си е изцяло повреда в моя софтуер :)
Излишно е да пиша рецепта, блатовете са правени по тази рецепта от сайта на Димитрана Поне съм доволна, че усвоих техниката за навиване на блатовете :) Кремът е от 500 гр. маскарпоне, литър течна сладкарска сметана, 400 гр. шоколад, чаша захар и един желатин. Не успях да снимам разрез на тортата, защото бе нападната от банда разбеснели се деца и ометена за отрицателно време, което премахна всичките ми притеснения за външния вид на тортата.
Ще продължавам да дерзая и да се старая следващата торта да изглежда по-добре ;)

4 коментара:

  1. Първо на първо - Да ти е жива и здрава прекрасната рожденничка! И второ на второ - тортичката е страхотна, като започнеш от заека и стигнеш до прекрасните пиленца и гъбки :) Хич никакви кусури си няма, а това, че е била нападната веднага си е достатъчно доказателство :)Прегръдки и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен много ми харесва тортата, толкова свежи цветове и сладурски фигурки си има! Да ти е живо и здраво детето!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Браво на теб страхотна торта си направила, кой ти гледа кусурите, само ти си ги знаеш, аз немога въобще да сътворя такава фонданена красота! Поздравления и още веднъж да ви е жива и здрава малката прекрасна принцеса!
    Целувки и хубави празници:)

    ОтговорИзтриване
  4. Пипи,
    не видях косур, но вложената любов в тортата за тази малка разкошница, я видях!
    Много здравичка и усмихната да бъде!
    И пак да кажа- тортата е чудна!!!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...