петък, 28 януари 2011 г.

Линцерови сладки



Тези вкусни сладки направих с много желание в началото на декември - месеца на най-семейния празник - Коледа. Дълго време търсих лесна и вкусна рецепта. Е, оказа се, че съм я открила. Изкушението да не изям полуготовите сладки още от тавата бе огромно. Тъй като в нашия дом всички сме почитатели на сладкото, се наложи да скрия заготовката в метална кутия, за да мога ден преди Коледа да слепя сладките и да ги поръся с пудра захар.
А ето я и рецептата:

Продукти:
3 жълтъка
200 гр. пудра захар
250 гр. краве масло
500 гр. брашно
кора от лимон
червен мармалад за слепване
пудра захар за поръсване

Разбиваме жълтъците, добавяме пудрата захар, кравето масло леко отпуснато и нарязано на малки парченца, лимоновата кора и пресятото брашно. Омесваме гладко тесто, покриваме го с домакинско фолио и го оставяме поне 2 часа в хладилника /може и едно денонощие/. Разточваме тестото на тънък лист, около 5 мм. и режем формички. На половината формички правим дупка в средата /ползвах капачка от флумастер/.




Пекат се върху сладкарска хартия на 170 градуса до леко порозовяване.



Прилежно прибрани в метална кутия...



Няколко дни преди Коледа цялата половинка се намазва с мармалад и върху нея се залепва тази с дупката. Хубаво е малко от мармалада да се вижда. Нареждат се и се поръсват с пудра захар. Неустоимо вкусни са...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...