събота, 2 април 2011 г.

Зеленчуков хляб


Събота сутрин, време за експерименти...
Сложих тестото в машината за хляб и започнах да мисля какво по-различно да направя. Получи се един ароматен и много вкусен хляб.

Продукти:
150 мл. хладка вода
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2 с.л. олио
около 400 грама брашно /щеше ми се да сложа пълнозърнесто или типово, но ми беше свършило, за това работих с бяло/
1 ч.л. суха мая

1 малък морков
1 стрък зелен лук
5-6 обезкостени маслини

Замесих тесто в машината за хляб като продуктите са слагани в последователността, в която съм ги написала. При звуковия сигнал добавих ситно нарязаните морков, лук и маслини. Щеше ми се да сложа и малко сушени домати, но се оказа, че и те са ми свършили, ще се ходи пазар...
Втасалото в машината тесто го доомесих с малко брашно, оформих го и го сложих в продълговата форма за печене, намазана с малко мазнина. Оставих го да втаса повторно, направих няколко разреза отгоре с остър нож и изпекох на 180 градуса за около 40-50 минути.
Мислех да снимам хляба след като го нарежем, но хляб така и не остана...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...