неделя, 2 октомври 2011 г.

Френски макарони с шоколадов крем



С ръка на сърцето ще си призная, че до преди година думата "макарони" за мен означаваше варени тестени заврантулки, които като дете обожавах да ям за закуска. За първи път чух за френските макарони от една очарователна девойка, която живее във Франция. Година по-късно същата тази девойка ме снабди и с бадемово брашно. Това беше последното паднало препятствие, което ме възпираше да се пробвам с този пипкав и много вкусен десерт. Няколко месеца преди да запретна ръкави, се снабдих и с електронна кухненска везна, защото се оказа, че и всеки грам е от значение.
Бих могла да напиша точната рецепта, по която направих тези изумително вкусни макарони, но тя не е достатъчна за добрия резултат. За това просто ще ви кажа от къде гледах, защото няма да е честно да копирам труда на Ирена Купенска Отдавна следя блога й и само мога да кажа, че й свалям шапка за таланта и професионализма.

При мен се получиха точно 36 половинки за готови 18 макарона. Спазих почти всичко написано в рецептата на Ирена /не сложих бейлис в крема, защото нямах/, но все пак смятам, че явно нещо не сам направила както трябва, защото моито половинки не станаха така "къдрави" отдолу като нейните.
Въпреки всичко и моите не успяха да "отлежат" и бяха унищожение за отрицателно време.
И тъй като ми остана достатъчно бадемово брашно, смятам скоро да се явя на поправителен ;)

4 коментара:

  1. Браво Пипилотка, аз им се плаша на тези макарони, не че не понасям пораженията, но ми изглеждат твърде засукани :))) Поздравления за добрия първи опит! И хубави снимки :) Прегръдки и усмивки и чудна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Евка, благодаря, но все пак не съм много сигурна, че станаха точно както трябва /сравнявам ги с тези на Ирена, но все пак тя е голям майстор/, та за това мисля да се явя на поправителен. Иначе като технология не е много трудно, просто е малко пипкаво. Сигурна съм, че ще успееш от първия опит ;)
    Весел и усмихнат ден и на теб и много прегръдки!
    П.С. Снимам с Канон ;)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз се присъединявам към поздравленията! Наистина ми изглеждат като висш пилотаж тези макарони, а твоите са се получили страхотни още от първия път! Заповядай при мен за една награда :)

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, Миленка!!! Аз и до ден днеше продължавам да бягам от бадемовото брашно в килера си, а ти си скочила с рогата напред. Поздравления за резултата- може да нямат полички, ама и без поличките изглеждам...ммммм....вкусни!!!!!
    Адресът ми го знаеш, след поправителния да вземеш да метнеш един- два...за тест де, не за друго.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...